Originalmaleri av en humle i en dahlia-blomst. Malt av kunstneren Amalie Ree.
dyr,  figurativt,  maleri,  natur

HUMLE I DAHLIA : et fargerikt maleri

Originalmaleri av en humle i en dahlia-blomst. Malt av kunstneren Amalie Ree.

Tenk å ramle ned i en så vakker georgine etter en lang arbeidsøkt i varm sommersol. Du hadde tatt deg en hvil du også, da?

HUMLE I DAHLIA er et fargerikt maleri som er inspirert av egne opplevelser fra den gang Amalie drev eget mini-hagesenter midt i gågata i Brevik. Det var da hun fant ut at økologiske blomster ikke er som andre blomster.

“Setter jeg ut en økologisk blomst på brosteinen i gågata, kan du være sikker på at både bier og humler finner veien. Det skjer sjelden med vanlige kjøpeplanter.

Akkurat denne her – denne fargespreke georginen (Dahlia) med den sterke cerisetonen og det åpne bladverket, var rett og slett et trekkplaster jeg ikke har opplevd maken til. Tror knapt jeg har sett så mange humler på en blomst før. I hvert fall ikke midt i en steinjungel.”

Amalie Ree

Klikk her for å se flere bilder av maleriet HUMLE I DAHLIA i nettbutikken.


Amalie Ree, f. 1974, har stor variasjon i kunstuttrykkene sine, og hun elsker å eksperimentere med farger, form, materialer og stilarter. Ofte ispedd et samfunnskritisk skråblikk eller en klype humor. Det kommer helt an på hvilke inntrykk som er inspirasjonskilden.

Galleri på nett og studio i Sandefjord

På hjemmesiden https://amalieree.no finner du flere bildegallerier med uttrykk fra ulike prosesser, konsepter og verktøy Amalie jobber med og i. Hun har også et flott studio midt i Sandefjord sentrum som er åpent flere dager i uken.